Prof. Dr. Cornelia Müller: Workshop "Metaphor in Film and Literature"

Schlüsselwörter Metaphor Film Literature Cinepoetics
Projektleitung Prof. Dr. Cornelia Müller
ProjektmitarbeiterInnen Guest speakers: Charles Forceville (Vrije Universiteit Amsterdam), Kathrin Fahlenbrach (Universität Hamburg), Warren Buckland (Oxford Brookes University, England), Oliver Lubrich (Universität Bern)
Date 08/06/2016 - 11/06/2016
Lehrstuhl Professur für Sprachgebrauch und Multimodale Kommunikation

Our workshop on “Metaphor in Film and Literature” brought together scholars from various disciplines to discuss the status of metaphor within the context of film studies, art, linguistics, media and communication studies, and literature studies. Participants included Lynne Cameron (artist-in-residence at Cinepoetics), Christina Schmitt (Film Studies, Cinepoetics), Kathrin Fahlenbrach (Media and Communication Studies, University of Hamburg), Oliver Lubrich (Comparative Literature, German Department, University of Bern), Charles Forceville (Media and Culture Studies, University of Amsterdam), and Warren Buckland (Film Studies, Oxford Brookes University).

Kooperationspartner Freie Universität Berlin