Graduiertenkolleg

Prof. Dr. Albrecht Söllner: Graduiertenkolleg Dynamic, Capabilities and Relationships

Leitung Prof. Dr. Albrecht Söllner
Zeitraum 01/2011
MitarbeiterInnen

Peggy Zimmer

Fakultät Wirtschaftswissenschaftliche Fakultät
Website http://www.dcr-research.de

Forschungsschwerpunkt

Dynamic, Capabilities and Relationship

Abstract

This challenge occupies center stage in the joint doctoral program “Dynamic Capabilities and Relationships” of the European University Viadrina in Frankfurt (Oder) and the German Graduate School of Management and Law in Heilbronn. Building on the work of David Teece, Kathleen Eisenhardt, Jeffrey Martin, and others we use the concept of dynamic capabilities in order to better understand and to further the proper handling of a rapidly changing world. Dynamic capabilities refer to a firm’s, organization´s or society´s abilities to deal with high velocity. Relationships among individuals and groups have a strong impact on these capabilities. Therefore we are keen on understanding the foundations of dynamic capabilities and how relationships affect their development.

Artikel in Zeitschriften