Forschungsergebnis (Zeitschriftenartikel)

Norbert Cyrus, Dita Vogel: Demand Reduction in Anti-Trafficking

Abstract

International law obliges states to consider the reduction of demand that fosters exploitation and leads to trafficking in human beings, without defining what such a demand could be. Demand is used in many lexical meanings in the antitrafficking
debate, rarely consistently and often in a market context. In a market context, demand means the willingness and capacity to purchase a good or service. This contribution describes how demand is used in anti-trafficking debates and explores what a consistent use of demand could contribute to the understanding of trafficking in human beings.

Autor Norbert Cyrus, Dita Vogel
Titel des Aufsatzes Demand Reduction in Anti-Trafficking
Jahr 2017
Zeitschrift Zeitschrift ERA Forum
Ausgabe / Nummer 18/3
Seiten 381-396

Fakultät Forschungsinstitute und -zentren
Lehrstuhl Zentrum für Interdisziplinäre Polenstudien
ZWE Viadrina Center B/ORDERS IN MOTION
Forschungsprojekt Forschungsgruppe "European Challenges: Technologischer Wandel und Re-Arrangements von Migration und Arbeit"
Link zur Projektwebsite (extern) http://www.border-studies.de/web/european-challenges

Norbert Cyrus, Dita Vogel: Demand Reduction in Anti-Trafficking . In: ERA Forum 18/3, 2017, S. 381-396.